Aanvullende informatie

Max. aantal deelnemers: 10

Wanneer: 17, 24 september, 1, 8, 15, 22, 29 oktober, 5, 12, 19, 26 (reserve) november. 19:15 - 21:15 uur (inclusief pauze)

Kosten: €15,- per les, €115,- voor gehele reeks van 10 lessen

Locatie: De Rinkelbom, Zwanedrift 2, 8446 KS Heerenveen

Nieuw! Cursusreeks 4: KunstKijken – start 17 sept. 2020

Na diverse vragen van (oud)cursisten gaan we verder met….. KunstKijken! Samen hebben we een nieuwe blik gekregen, we kunnen hardop kijken en verder kijken dan onze neuzen lang zijn. Tijd voor een nieuwe reeks voor de liefhebbers.

Wat kun je verwachten? Een reeks van 10 lessen over wel heel diverse onderwerpen. De lessen zijn nét lezingen waarbij we elke avond in een ander onderwerp duiken. Ook nieuw: je krijgt een handige bewaarmap met uittreksels van de lessen, een schrift om aantekeningen in te maken en natuurlijk een bijbehorende pen.

Het programma is nog niet helemaal rond. De lessen zijn nog in de maak. Wil je invloed hebben? Stuur mij dan een e-mailtje op Janita@nieuwblikopkunst.nl.

Programma: (onder voorbehoud)

  1. Beschadigingen, vernielingen en de roof van Van Gogh.
  2. Reis langs de Franse Ku(n)st
  3. Vrouwelijke impressionisten
  4. Ondertussen in Scandinavië
  5. Islamitische kunst & cultuur
  6. Sculptuur in een breder perspectief
  7. Oeuvre: Claude Monet
  8. Focus op 1 of 2 werken. (nader te bepalen)
  9. Wie beïnvloedde wie?!
  10. excursie in overleg (Kröller-Möller wellicht?)

Janita heeft een trilogie van cursussen ontwikkeld waarmee je steeds verder de diepte ingaat:
Een nieuwe blik: dit is de basiscursus waarin je kennis maakt met alle stromingen in de negentiende- en twintigste eeuw. Deze cursus geeft houvast én herkenning als we verder de diepte induiken. Deze cursus is chronologisch opgezet.

Hardop kijken: De vervolgcursus waarbij we dieper in de materie duiken en o.a. fotografie en sculptuur van dichterbij gaan bekijken. Hierdoor krijg je meer handvaten en kun je hardop je mening geven. Deze reeks laat de chronologie van de totale cursus los. Maar in de lessen zelf zijn we nog wel veel meer een chronologisch verhaal bezig zodat je niet verdwaalt.

De kunst van het verder kijken: In deze cursus laten we chronologie en hokjes los. We kijken verder dan West-Europa, duiken in nieuwe en onderbelichte onderwerpen én we staan langer stil bij 1 kunstwerk. Wat zie je nu echt?

– Nieuwe cursus wordt najaar 2020 toegevoegd: Kunstkijken. Deze reeks kan je zien als een vervolg van losse onderwerpen en de diepgang van De kunst van het verder kijken.