Aanvullende informatie

Max. aantal deelnemers: 10

Wanneer: Woensdag 2 december 2020: 19.30-21.30 uur

Kosten: €15,- (inclusief koffie/thee)

Locatie: De Rinkelbom, Zwanedrift 2, 8446 KS Heerenveen

Lezing: Vrouwelijke Impressionisten | 2 december 2020

Als je het over Impressionisme hebt schieten de naam Claude Monet, Auguste Renoir, Edgar Degas door je hoofd. Daarna komen wellicht namen als Sisley, Pissarro en Ciallebotte. Maar wist je dat er ook vrouwen in deze groep te vinden waren?

Berthe Morisot, Mary Cassatt en Marie Bracquemond waren de ‘Trois Grandes Dames’ volgens een eigentijdse criticus. En wat dacht je van Eva Gonzales en Marie Bashkirtseff, rekenen we die ook tot het Impressionisme? De schoondochter van Claude Monet, Blanche Hoschedé-Monet was ook een goede kunstenares. Of wat dacht je van Anna Boch, de enige die tijdens Vincent van Goghs leven een schilderij van hem kocht en daar bekend om werd? Terwijl ze zelf ook een fantastisch oeuvre heeft nagelaten.

Genoeg verhalen dus!

Bezoek je alleen deze lezing? Dan betaal je €15,- inclusief koffie/thee. Wil je alle drie de lezingen volgen? Dan betaal je €37,50.

Elke eerste woensdag van de maand geef ik in het najaar van 2020 een lezing.
7 oktober: Het oeuvre van Jan van Eyck
4 november: Het veld van sculpturen
2 december: Vrouwelijke impressionisten

N.B. Ongeveer een week voor de lezing krijg je een e-mail met daarin de factuur. Die kun je voorafgaand aan de lezing via internetbankieren betalen of je betaalt contant op de avond zelf. Mijn voorkeur gaat uit naar het eerste.